Doris és a blogja...

Milyen tartalmakat olvashatsz majd nálam?

NEM! Nem a szokásos "hogyan vigyem fel az alapozót" posztok lesznek jellemzőek erre a naplóra. Hiszen ezzel tele van az internet, és talán az év mind a 365 napjára jut egy új technika, ahol az eredmény gyakorlatilag mégis mind a 365 esetben ugyanaz!

Sokkal inkább szeretnék sajátos stílusomban megosztani olyan személyes eseményeket, tapasztalatokat, élményeket, melyek a szépségiparban tett tevékenységeim során a mindennapjaimban hatással vannak rám, és inspirálóak, jókedvre derítőek, esetenként tanulságosak lehetnek számodra is. 

Egy kicsit magamról...

Szabó Doris vagyok. 31 éves, édesanya, feleség, smink szakértő, és kezdhetném azzal a bemutatkozásomat, hogy mindig is sminkeléssel akartam foglalkozni, és már kislány koromban is anyukám rúzsával játszottam....de nem így volt. És ettől talán sem hitelesebb, sem szimpatikusabb nem lennék. Pályafutásomat kozmetikusként kezdtem, mivel ez akkoriban épp nagy divat volt. Azonban elég hamar ráébredtem arra, hogy nem ez az én világom. Többre vágytam. Egyrészt nagyobb nyüzsgésre, másrészt fiatal korom lévén, még hittem a világmegváltó gondolatokban is (ezt a szintű naivságomat mai napig hordozom). Így hát váltottam. Továbbtanultam, és a főiskola mellett hobbiként kezdtem el kitanulni a sminkelés rejtelmeit Rikk Ági sminkmester mellett, akinek mai napig hálás vagyok. Akkor még nem gondoltam, hogy ez lesz a szenvedélyem és a megélhetésem. Sokszor akartam más irányt venni, de valahogy az élet mindig olyan kihívásokkal talált meg, ahol a sminkelési tudásommal tudtam érvényesülni. Ma már tudom, ez az utam,  igyekszem a maximálisat kihozni ebből, és a világmegváltó gondolataimat is a szájfények köré építeni. Ez azért komoly kihívás!

Néhány sminkes referenciám:

Szerencsés vagyok, hiszen annak ellenére, hogy 10-15 évvel ezelőtt Magyarország nem éppen kecsegtetett sok lehetőséget a divatszakma szerelmeseinek (ma már talán egyre többet), mégis részt vehettem különböző divatbemutatókon, fotózásokon, sminkeltem magazinok címlapján, belső anyagaiban, dolgozhattam színfalak mögött a színház világában, vezető kozmetikai cégek képviseltében a mai napig, valamint jelenleg a TV2 sminkes csapatának is tagja lehetek. Ezek mellett rengeteg menyasszony csodás pillanatát is szebbé varázsolhattam, és az oktatás területén is egyre több sikerélményem van. Hálás vagyok mindezért.

Ami a sminkes munkámra leginkább jellemző:

Kedvelem, és alkalmanként el is készítem egy-egy fotózás, forgatás során az olyan erősebb sminkeket, melyek segítségével egészen más arcot formálhatunk, de az igazi stílusomat jellemzően nem ez tükrözi. Leginkább azt szeretem, mikor a sminken keresztül a karakter valódi vonásai  kelnek életre a hordhatóság és a természetes szépség kiemelésének segítségével.

                    

Szabo DorisComment