Fontos a hitelesség

Több,mint 10 éves szakmai tapasztalattal a hátam mögött, maximális pontossággal tudom eldönteni egy márka termékeiről, hogy jól használható e, vagy sem. Azok a sminkszerek és eszközök, melyeket a munkám során kezemben látsz, nem véletlenül szerepelnek nálam. Kiérdemelték a bizalmamat.

Miért is írok erről, és a hitelességről? Sok kérdést kapok azzal kapcsolatban, hogy milyen termékekkel dolgozom. Fontosnak tartom, hogy legyen egy bejegyzésem, ahol pontos választ kaphattok arról, hogy mit képviselek munkám során, milyen termékek kapcsán láthatjátok a nevemet, és miben hiszek igazán. 

Szabadúszó sminkesként...

Alapvetően ÉN magam döntöm el, milyen termékekkel dolgozom, milyen munkát vállalok el, és milyen céget képviselek, és segítek a munkásságommal. Kezdjük egy-két alapgondolattal, a manapság beszerezhető sminktermékek kapcsán.

Lássuk, milyen 3 kategóriába sorolhatóak a piacon előforduló termékek:

1. Léteznek úgynevezett lakossági kozmetikai termékek. Ezek jellemzője, hogy alapvetően a hétköznapok könnyed sminkjeinek elkészítésére lettek kifejlesztve. A közkedveltebb drogériák ( DM, Rossmann, Müller ) polcain sorakoznak, illetve/vagy tanácsadói értékesítésen keresztül lehet beszerezni őket. Lényegesen nagy teret hódítanak, egyre jobban kifejlesztett minőségük, illetve elérhető áruk miatt. Ilyen márka például a  Catrice, a L'oreal, de ide sorolható az AVON is. 

2. A professzionális sminktermékek annak idején leginkább a szakma kiszolgálását szolgálták. Ma már ez is megváltozott, hiszen a közösségi oldalaknak köszönhetően annyira közkedveltek lettek, hogy előszeretettel engedik meg maguknak a csajok. Tulajdonságaik közé tartozik: a magas pigment tartalom, a tartósság, a különlegesebb színválaszték, valamint az extra kiegészítők ( például műszempilla ). Napjainkban az első két kategória között nagyon halvány már az átmenet. Egy-egy lakossági termék joggal veszi fel a versenyt a professzionális kategóriákkal, ha tartósságról, pigment tartalomról, vagy éppen merész színválasztékról esik szó. Amennyiben szorosan tartom magam a kategorizáláshoz, akkor a következő márkákat sorolom ide: MAC, Kryolan, Paris Berlin. Legfőbb különbségként pedig azt írnám le, hogy a lakossági márkák trendkövetők, míg a professzionális márkák, diktálják a divatot. 

3. Luxus kozmetikumok, és az úgynevezett"instagram márkák". Ez a kategória kifejezetten azokat a luxus sminkszereket, és trendi sminktermékeket öleli fel, melyeket a parfümériákban ( Douglas, Marionnaud ), illetve külföldön lehet beszerezni, és amelyek viszonylag magasabb árkategóriába tartoznak. Kiváló minőség, szemetkápráztató kiszerelés, tartósság, extra magas pigmenttartalom jellemzi őket, mindezek mellett pedig abszolút divatdiktátorok a szegmensükön belül. Ide tartozik: Dior, Chanel, Dolce Gabbana Beauty, YSL, Giorgio Armani Beauty, Anastasia Beverly Hills, Huda Beauty, Tarte, és még sorolhatnám. 

Csak a kezemet figyeld...

Mindhárom kategória legjobb termékeit válogattam bele a sminkes bőröndömbe. Eseménytől és igénytől függ, hogy éppen mit húzok elő a kedvenceim közül. Amikor menyasszonyt sminkelek, vagy fotózáson, TV-ben dolgozom, a legfontosabb szempont számomra a szépség mellett, a tartósság, Ekkor előszeretettel használom a professzionális, és luxus termékeimet, de sok esetben veszek a kezembe lakossági termékeket is. Közel 2 éve dolgozom például az AVON Cosmetics Hungary beauty trénereként, ahol oktatásokat tartok AVON sminktermékekkel. Ez idő alatt bőven volt lehetőségem kitapasztalni ezt a márkát, mely innovatív újításainak köszönhetően ( AVON mark. )napjainkra a lakossági kategória egyik vezető termékcsaládjává nőtte ki magát. Biztosan állíthatom, hogy jól vizsgázik, sok esetben kategóriáján felül teljesít.

Mindezt összegezve, a jó szakember pontosan tudja, mikor milyen terméket választ egy adott smink tökéletes kivitelezéséhez, és legyetek biztosak abban, hogy amit a kezemben tartok, az indokolt.

Szabo DorisComment