Oktatás, kulisszatitkok

Eufrozinát az általam megalapított AVON Sminkakadémia oktatása során ismertem meg. A lelkes, ügyes gyógyszerész lány szeretné megvalósítani az álmait és tudását professzionális szintre emelni. Célja, hogy elhelyezkedjen a sminkes szakmán belül.

A sminkakadémia ideje alatt az alapokat is már tőlem sajátította el, így jelenlegi együttműködésünket nem kellett teljesen az elejéről kezdeni. Személyre szabott tematikáját úgy alakítottam ki, hogy mikorra az oktatás végére ér, jóval több sminktrükköt sajátíthat el, mintha részt vett volna egy átlagos sminkes képzésen. Kicsit olyasmi volt a közös munka, mint egy master képzés, és a közkedvelt tematikus workshopok egyvelege. Amikor van lehetőséged, már egy meglévő tudásra építeni, és a fő cél az, hogy a technika kifinomultabb legyen, az ízlés formálódjon. A számára legfontosabb szempontok szerint alakítottam ki a modulokat: Mi az, ami legjobban érdekli, mivel akadnak nehézségei, és a saját környékén milyen igényeknek kell megfelelnie a leendő megrendelői felől.

Rozó tematikája a következőképpen alakult:

Időtartam: 30 óra ( alkalmanként 5 óra ) professzionális kiegészítő oktatás, divatsmink, TV - színpadi smink, menyasszonyi smink, és fantáziasmink témában.

1.  Alkalom: divatsmink előzetes: korok sminkjei modern változatban. ( 20-as és 50-es évek )                             

2.  Alkalom: divatsmink fotózásra 2 variációban ( 1 natúr, editorial, 1 erőteljesebb )                              

3.  Alkalom: smink privát vendégek számára ( egy ma közkedvelt úgynevezett instagram smink, 1 menyasszonyi smink )                                                                                 

4.  Alkalom: TV - színpadi smink                                                                                                           

 5.  Alkalom: fantáziasmink ( kreatív elemekkel ), és egy Rozó által választott lezáró smink, mely egy Anastasia Beverlyhills sminkpaletták inspirálta divatsmink.

Lássunk néhány "műhelymunkát" és a fejlődést képekben:

Rozó szavai az oktatásról:

"Doristól tanultam minden fortélyát ennek a szakmának. Megfertőzött a sminkelés iránti szenvedélyével és elhivatottságával. Minden alkalommal a közös munkánk során a maximumot nyújtotta. Önzetlenül, türelemmel, precizitással és vidámsággal adta át a sminkels szakma apró titkait. Imádtam minden percét a közös munkánknak. A legjobbtól tanultam, Igazi példakép számomra!"

Sipos Eufrozinát megtaláljátok a facebookon: Makeup by Eufrozina néven.

Jó szívvel ajánlom Őt!

https://www.facebook.com/search/top/?q=makeup%20by%20eufrozina

 

Szabo Doris