"No makeup"

Múlthéten elhívtak ismét a Fem3Café adásába, ahol témaként a "no makeup" stílusú sminkelés technikai lépéseit kellet ismertetnem. Pontosabban, kellett volna ismertetnem. A kb. 6 perces adásidő egyébként is nehezen engedi meg, hogy a lépéseket és trükköket maradéktalanul megosszam a nézőkkel, de így, hogy Krisztián szinte szóhoz sem hagy jutni, még nehezebb a feladat:) No persze megszoktam már, nem egy napja dolgozunk együtt, pontosan tudom, hogy a maximális érdeklődés az, ami miatt ennyire lelkes és buzgó:) Némi hiányérzetemet most egy rövid összefoglalással szeretném pótolni. Lássuk gyorsan a legalapvetőbb pontjait ennek a típusú sminknek, hogy azért szakmailag helyén legyen a dolog. :)

1. Az első és legfontosabb!  Téved az, aki egyenlőséget gondol a "no makeup" smik és  az "5 perces" smink közé. Ez a megjelenés ugyanis kicsivel azért több időt igényel. Többek között azért, mert  az első lépés a bőr alapos előkészítése. Tehát:

  • arctisztítás (bőrtípusnak megfelelő arctejjel)
  • tonizálás (nem alkoholtartalmú tonikkal)
  • esetleg egy gyengéd arcradírozás, vagy gyenge hámlasztó hatású folyadékkal átitatott korongok használata)
  • bőrfeszesítő szérum
  • könnyű  állagú hidratálókrém.

Ezt követi a tökéletes és makulátlan alapozás., melyet leginkább úgy érhetünk el, ha fokozatosan rétegezve viszünk fel egy közepesen erős fedőképességű alapozót az arcunkra, olyan módon, ahogyan az még természetességet sugall. A legjobb egy úgynevezett DUO ecsetet használni ehhez a folyamathoz, melynek mérete ne legyen túl nagy. Egy ilyen ecsettel maximális alapossággal tudjuk az alapozót szinte "belepolírozni" az arcbőrbe.  A szemek köré használjunk 1 árnyalattal világosabb korrektort a pihent tekintet érdekében. Púdert szinte alig, vagy egyáltalán ne használjunk, mert az apróbb szarkalábakat kiemelheti. 

A szemhéjra szinte semmi nem kerül egy "no makeup" smink esetében. Nem, nem használunk barnás árnyalatú szemhéjpúdert sem. Ebben különbözik ugyanis ez a smink a natúr sminktől. A szemekre krémes csillogású highlighter kerülhet, ez is leginkább a belső szemzugba, picit rádolgozva esetleg a mozgó szemhéjra. Ez a lágy, krémes csillogás egy fokozott üdeséget kölcsönöz a tekintetnek. A szemeket keretezhetjük egy barna, esetleg fekete szempillaspirállal, de kerüljük el a több rétegben való festegetést, hiszen most a természetesség a cél. 

Az arcot gyengéd fény-árnyék jellemzi ennél a sminkelési technikánál. Ez azt jelenti, hogy egy nagy fejű púder-pirosító ecsettel vihetünk fel némi matt bronzosítót a járomcsonti rész alá, kissé a halánték és a hajtő területeire, valamint átsuhanhatunk az orrunkon is, de csak nagyon finoman. Egyfajta "nap csókolta" hatás elérése a cél. Ezt követően a krémes highlighterrel arcunk kiemelkedő pontjait hangsúlyozhatjuk kissé. Járomcsont felső része, szemöldökcsont, orrunk éle, ajkunk felső "V" alakú ívének közepe.

Az ajkakat nude színnel emelhetjük ki, amire figyeljünk oda, hogy valójában a szánk eredeti színe adja meg a támpontot a rúzs kiválasztásakor. A  nude, nem feltétlenül egy világos, alapozó színhez hasonló árnyalatot jelent. Sokkal inkább azt a tónust keressük, ami leginkább hasonlít az ajkaink eredeti színéhez. Van akinél ez rózsásabb, van akinél pirosasabb, esetenként barnásabb árnyalatot jelenthet.

Utolsó simításként fújjunk arcunkra egy arcpermetet,  mely fokozza a természetes hatást,kellemes érzést nyújt, és tartósabbá teheti a végeredményt.

A videót, azért ne hagyd ki, itt tekintheted meg:)

 

Képek forrása részben: Pinterest
Szabo Doris