Állj ki a sorból!

blogra.png

Lehet, hogy a 4 napos hosszú hétvége Nekem most nem tett jót. Túl sok időm volt. A szokásos takarítás, ecsetmosás közben én is, mint szinte mindenki azon kaptam magam, hogy 5 percenként nyitom meg az Instát,  nézegetem a  különböző inspirációs oldalakat, melyeket követek. Elegem lett. Próbálom keresni azt ,ami valóban inspirálna. Eltűntek az emberek. Csak a klónok maradtak. Mindenki ugyanúgy néz ki, ugyanabban a ruhában, ugyanazon a helyszínen, ugyanazt eszi...!

Ráadásul már a "férfiak" is beálltak a sorba. Lassan ők is ugyanúgy néznek, mint az "instakirálynők". Két szót ismerünk: trend meg brand. Hova vezet ez? Mit adunk át gyermekeinknek ebből az egészből?  Hogy hogyan használja a FaceTune alkalmazást? Mi jöhet még? Hova tűntetek egyéniségek? Miért jó az, hogy minden arról szól, hogyan tudjuk teljesen áttranszformálni magunkat, eltakarni valódi karakterünket, megmutatva, hogy mi is tudunk ombre hajat és szájat festeni, orrot árnyékolni, nekünk is van pénzünk a Michael Kors óra-táska kombóra, mi is ülünk BMW-ben -még ha csak a fotó erejéig is- és a többi. Legszívesebben kiáltanék,  hogy álljatok ki a sorból! De hiába. Mi magunk vagyunk az okozói mindennek. A mi igényeink alakították ilyenné a világot, és csak mi tudnánk egy újabb szemléletváltás során visszafordítani, és megmutatni, hogy a valódi arcok jelentik az igazi szépséget.

Sminkesként annyit tehetek lázadásom jelképeként, hogy igyekszem azt hirdetni, amiben hiszek! Igyekszem a valódi emberi vonásokat megtartva szépíteni. Kiemelni azt, ami szép, az apró hibákat elfedni, a karakteres jegyeket pedig szerethetővé tenni, ezzel is támogatva, hogy  minden emberben  ott rejlik a szépség és az egyediség. A szakmám pedig arról szólna, hogy ezeket a személyiségjegyeket felismerve mutassam meg a lehető legszebb oldalát az arcnak. Igyekszem ezt nem elfelejteni! Ez a valódi művészet. Ha maszkra vágysz, keress maszkmestert. A smink az más! A smink egy eszköz, az egyéniséged része. 

 

(A nem saját fotók forrása: Pinterest)
Szabo DorisComment